האנשים מאחורי הקלעים. קהילת השמש בנימינה גבעת עדה

כשקהילת השמש החלה להתפשט  מהקהילה המקומית בהוד השרון לקהילות באזורים אחרים בארץ, יעל פארן (ח'כית לשעבר מטעם המפלגה הירוקה) חיברה אותנו לקהילה בבנימינה גבעת עדה ולמועצה המקומית. הקסם האמיתי היה להגיע ולחבור עם אנשים דוגמת נעמי אפל, יניר דוידאזה וברוך אורן.

כשנעמי שמעה על הרעיון של המיזם היא הבינה שהיא יכול ממש לתרום אם תספר עליו בקהילות שלה, גם המקצועיות וגם התושביות. אז עוד לא ידענו מה נעמי עושה אבל ברגע שהיא עלתה לזום קהילת השמש שהיא ארגנה יחד עם ראש המועצה איתי וייסברג וועדת איכות הסביבה, הבנו שמדובר במשב אחר שעוד לא הכרנו. פעילת סביבה שיודעת לרתום אחריה, שיודעת לפרגן, שלוקחת אחריות אישית. והכל בצניעות. לא סיפרה על עצמה דבר.      

יניר דוידזאדה  נרתם בעצמו (והוא עסוק בטירוף!!) ליצור קשר עם תושבים מתעניינים בפתרונות הסולאריים שכבר נחשפו לתוכן שלנו והתעניינו בהתקנת מערכת סולארית.  יניר עומד מאחורי פעולות מחאה רבות  ב"מרד בהכחדה" ואחד מהיזמים המובילים את מטה החירום האקלימי-אקולוגי, ומשקיע רבות לעורר מודעות (כדאי לשמוע אותו מדבר על משבר אקלים). הוא עושה הכל (הכל!) כדי להוציא אנשים לרחובות. וזה עוד יקרה בגדול!!

את ברוך אורן  מגבעת עדה אנחנו מכירים כיזם חברתי וכמוביל הטריבונה. מסתבר שהוא אחד מהותיקים באזור להתקין גג סולארי וכך נפגשנו שוב כשותפים לחזון.  

בזכות אנשים כאלו – מעל עשרים בתים כבר התקינו תוך זמן קצר מערכות סולאריות עם קהילת השמש באזור. כבוד גדול! ומאז נוספים עוד ועוד. אנשים בבנימינה מבינים פעמיים. גם שכדאי להם כלכלית לעשות גג סולארי וגם שהם עושים את חובתם האזרחית – לאפשר מעבר לאנרגיה מתחדשת ממש מגג הבית שלהם.     .

 ביום חמישי שעבר במהלך פגישה מרגשת עם אריה שרון ראש מועצה אזורית אלונה וטל כידן (שהוא מתנה גדולה לשמירת הסביבה באזור), נעמי הזמינה אותנו לביקור במקום העבודה שלה.

נעמי הנחתה אותנו לרשום בוייז "רמת הנדיב". וכך למרות שהיינו בדרך למסע שלנו בצפון הבנו שלא מוותרים. בעוד אנו נוסעים, התענגתי על המחשבה שזו הדרך שנעמי עושה יום יום בדרכה לעבודה ובשבילי מקום עבודתה.

והגנים מרהיבים ביופיים.

אז עכשיו אנחנו יודעים. נעמי היא מנהלת האסטרטגיה והתוכן במקום הירוק והחינוכי הזה ושותפה להרבה פרוייקטים שנולדו במקום. הסיור שנעמי עשתה לנו מאחורי הקלעים של הפארק – לימד על חשיבה קיומית כל כך יפה שמסבירה לא רק איך לתחזק פארק ירוק אלא גם איך לעשות שימוש נכון במשאבי טבע ובחוכמת בעלי החיים.

ראינו את מרסקת הגזם שהופכת גזם לרסק המשמש לחיפוי הגנים ולחלוקה לתושבים, את העיזים בדיר שמלחכות את העשבים ברחבי הפארק וביערות הכרמל – ומפחיתות סיכון אמיתי של שריפה של אורנים. ראינו את הקונסטרוקציה שממש עכשיו הניחו של מערכות סולאריות על גגות המבנים. למדנו על השותפות לקיימות אזורית ועל הרבה פרויקטים נוספים של שמירה על הטבע וחשיבה מקיימת.

מוסיפה את התמונות וגם את התודות לאנשים שמאחורי הקלעים. קהילת השמש בנימינה גבעת עדה.